Sipas disa analistëve, Google respekton ligjin antitrust - Bota Sot
Sipas disa analistëve, Google respekton ligjin antitrust

Teknologji

E diel, 28 gusht 2016

Sipas disa analistëve, Google respekton ligjin antitrust

Më: 9 tetor 2012 Në ora: 11:01

Praktikat e biznesit të kërkimit të Google, për momentin duke qenë nën shqyrtime nga rregullatorët përreth botës, u mbrojtën gjatë kësaj jave në një letër nga gjykatësi i ish-gjykatës federale për ankesat Robert H. Bork dhe J. Gregory Sidak, që është kryetar i Criterion Economics.

Në një raport prej 29 faqesh (PDF), autorët thonë që pohimet nga kundërshtarët e Google që praktikat e saj të kërkimit shkelin ligjin për antitrust “kundërshtojnë praktikat e botës reale në kërkim”.

Këto pohime, sipas Bork dhe Sidak, “demonstrojnë përpjekjet e garuesve për të konkurruar jo nga investimi në efikasitet, cilësi ose inovacion, por duke përdorur ligjin antitrust për të ndëshkuar konkurruesin e suksesshëm.”

Bork dhe Sadik: Praktikat e punës së Google janë konkurruese

Autorët e mbrojtën kërkimin dhe algoritmin e Google duke thënë që ato nuk janë të padrejta në asnjë mënyrë; ato janë thjesht pjesë e praktikave më të suksesshme konkurruese të gjigantit të kërkimit.

“Ndëshkimi i Google për të qenë sfiduesi më efikas i kërkimit do të dëmtonte konsumatorët dhe do të kundërshtonte qëllimet e njohura të ligjit të antitrustit,” shkruan Bork dhe Sidak. Kjo do të vendoste një rekrutim në “sfidën dinamike” ekzistuese në tregun e kërkimit online, thonë ata.

Duke kufizuar sfida të tilla do të bëhej dëmtimi i konsumatorëve dhe reklamueseve.

“Intervenimi i antitrustit që do të ndalonte ose kufizonte praktikat e Google do të ndëshkonte dhe kështu do të frenonte inovacionet për rritjen e mirëqenies që e kanë bërë Google një sfidues konkurrues,” -deklaruan ata.

“Përdorimi i këtillë i ligjit të antitrustit do të dobësonte sfidën dinamike, teksa ndërmarrjet e suksesshme online do të duhej të shqetësoheshin rreth të qenit të ndëshkuar për të qenë fitues.” (PC World Albanian)

Komentet
comments powered by Disqus
Më të lexuarat
Sot mund të lexoni Shfletoni kopertinat
Sondazh Kush ka të drejtë dhe çfarë duhet të bëj Qeveria me demarkacionin me Malin e Zi?

  Kuvendi duhet ta votojë marrëveshjen për demarkacion me Malin e Zi

  Qeveria duhet ta rishikoj marrëveshjen

  Opozita ka të drejtë që po kundërshton demarkacionin

  Qeveria ka të drejtë për demarkacionin

  Nuk duhet të votohet marrveshja, sepse me demarkacion Kosova humbë tokë

  Shiko rezultatet
test